top of page

RESIDÈNCIA ARTÍSTICA EN LA FUNDACIÓ CEREZALES ANTONINO Y CINIA

Encara que ja havíem arribat a Cerezales del Condado (León, Espanya) el dilluns 12 de febrer, la nostra residència artística en la Fundación Cerezales Antonino y Cinia va començar oficialment l'endemà. Allí vam conèixer al jove compositor ucraïnès Adrian Mokanu, autor de Tras las Aguas Leteas, l'obra que vam estrenar el dissabte 17 de febrer com a fermall final d'aquesta experiència. Aquesta nova aventura no podria haver estat possible sense Juventudes Musicales de España i la Fundación Cerezales Antonino y Cinia, als qui agraïm infinitament el seu excel·lent treball i el seu immillorable tracte.



Fotografía: Juan Luís García


El primer dia, Luís Martínez ens va rebre i ens va mostrar les modernes i pràctiques instal·lacions de la fundació, en perfecta harmonia amb l'entorn i les activitats que allí es duen a terme. Ens vam quedar sorpresos amb l'equip humà de la Fundació i la gratuïtat i la qualitat de totes les activitats. Sens dubte, un tresor en el rural de la província lleonesa que actua com a referent cultural en l’àmbit nacional. Després d'aquest primer contacte amb la Fundació, vam posar en marxa els primers assajos acompanyats d'unes vistes meravelloses que ens van fer sentir en plena naturalesa. Durant les pauses, sortíem a la finca de la Fundació per a saludar a Quintín, Rogante, Lindo i companyia, les mascotes de la Fundació. Sens dubte, ens van alegrar molt els descansos.



Encara que a la tarda també assajàvem per a preparar el nostre programa titulat El Somriure de les Tombes per a la nostra gira per Castilla y León, cada dia realitzàvem una sessió de treball amb Adrian sobre la seva obra. Amb ell compartíem idees musicals que ens van acostar al ritme del corrent de les aigües letees. El fet de poder viure amb Adrian en una mateixa casa també va resultar productiu, ja que ens va donar l'oportunitat de conèixer-nos millor i establir una connexió personal que ens va ajudar a comprendre els matisos expressius del seu estil compositiu. Per cert! No hauríem pogut conviure més a gust que en l'allotjament rural El Vallín de Lan, una casa encantadora, increïblement equipada i amb una atenció al client insuperable. Gràcies!




El divendres 16 de febrer vam dur a terme la gravació de Tras las Aguas Leteas a la sala d'exposicions de la Fundación Cerezales, on la seva gran reverberació va resultar ideal per a la idea sonora d'Adrian. Allí, Rafa, el tècnic de so, i Isma, el tècnic audiovisual, van treballar per a deixar un bonic record de la residència. Molt aviat podreu veure el resultat en les nostres xarxes socials!




El dissabte 17 de febrer va tenir lloc l'estrena absoluta de Tras las Aguas Leteas a l'auditori de la Fundación Cerezales i l'estrena del nostre programa El Somriure de les Tombes. Vam tenir la sort de, com gairebé sempre, envoltar-nos dels nostres majors fans: les nostres famílies! Elles ens van animar entre els seients de l'auditori per a donar el millor de nosaltres. Gràcies famílies, tant les que heu pogut venir com les que no, per estar sempre aquí i ser el nostre major suport. 




Ha estat una experiència fantàstica, en la qual ens hem sentit molt ben tractats i acollits. La naturalesa, els animals i el bon temps ens han acompanyat durant intensos dies d'assaig plens d'il·lusió que han suposat un pas més en el nostre desenvolupament artístic i personal. Gràcies de nou a la Fundación Cerezales Antonino y Cinia, especialment a Luís Martínez per la seva atenció i treball, a Juventudes Musicales de España, en concret a Eloy Fernández pel seu constant suport, a Juan Luís García per les seves increïbles fotos i gravacions, i a Adrian per la seva nova obra.


Fins aviat!



Fotografía: Juan Luís Martínez



LOGO LITORE DEFINITIVO.png
bottom of page