top of page

JUNTS EN LA DISTÀNCIA VI: 3rd ZÜRICH SAX FEST!


El 10 d'abril ens reuníem de nou en Zürich, Suíza, per a submergir-nos durant uns dies en la intensitat del 3rd Zürich Sax Fest. En el marc d'aquest festival i com a part dels artistes convidats, hem oferit un concert protagonitzat per la música de tres dels compositors espanyols del moment: Hèctor Parra, Salvador Brotons i Aaron Siebert A més, hem pogut compartir aquesta experiència amb els talentosos alumnes de la ZHdK (Universitat de les Arts de Zürich) i fins i tot rebre classes magistrals de músics de la talla de Christian Wirth i Lars Mlekusch.




El dimecres 11 d'abril al matí ens vam reunir en Toni-Areal, després d'una bona matinada des d'Hèlsinki i una nit en bus des de Maastricht. En aquest primer dia de trobada, vam poder escoltar un fantàstic concert d'alguns dels alumnes de l'aula de saxofon interpretant repertori de música de cambra conjuntament amb instruments de corda, escoltar les classes magistrals de Javier Linares i, com no, començar els nostres assajos. 


Acompanyats d'un temps estiuenc, el segon dia de trobada va començar amb més assajos i una masterclass amb el saxofonista francès Christian Wirth, membre del prestigiós Quatuor Havanera. Amb ell, vam poder treballar el primer moviment Prelude de l'obra Le Tombeau de Couperin de Maurice Ravel. Tot un plaer. Gràcies, Christian!




A la tarda, vam tenir l'oportunitat de conèixer a Salim(a) Javaid, qui ens va descobrir algunes tècniques esteses del saxòfon completament noves per a nosaltres i ens va acostar al llenguatge del compositor Pierluigi Billone en una inspiradora clase grupal. Després de finalitzar els assajos del dia, acudim a un molt bon concert en la Johanneskirche, protagonitzat per Christian Wirth, Javier Linares, Juan David Toro, Sebastián Tortosa i Harry White, aquest últim acompanyat pels seus alumnes del MKZ Musikschule Konservatorium Zúrich (Conservatori de Zürich). Bravo!


Vam dedicar el dissabte 14 d'abril a assajar intensament, també de manera conjunta amb el quartet Némesis. Amb aquesta agrupació de músics polonesos, preparem el primer moviment Prelude de la Holberg Suite del compositor Edvard Grieg. Ha estat un plaer tocar amb vosaltres. Dziękuję!




També vam tenir l'oportunitat de treballar l'obra Fragments Striés d'Hèctor Parra amb Lars Mlekusch, qui ens va donar molt bones idees per a portar un pas més enllà aquesta música que tant hem tocat.




El diumenge al matí interpretem les obres Resiliència, de Salvador Brotons; Fragments Striés, d'Hèctor Parra; i The Sobbing of the Phoenix, d'Aaron Siebert. Vam voler portar a aquest tercer Zürich Saix Fest el nostre interès pels compositors actuals, especialment del nostre àmbit nacional. Tanquem el concert amb la música de Grieg conjuntament amb el Nemesis Quartet, en formació d'octet de saxòfons. Hem gaudit molt tocant en el marc d'aquest festival i envoltats de tants amics i músics als quals admirem. Esperem repetir aviat a Suïssa!




El festival va concloure amb un concert de saxòfon i electrònica que els alumnes del Zürich Saxophone Collective van dur a terme i una Pizza Party en el meravellós terrat de la Universitat. El dilluns finalitzem la trobada i tornem als nostres destins habituals, ja amb moltes ganes de la següent trobada Lítore. 


Volem agrair la invitació de Lars Mlekusch per a formar part d'aquest gran festival que ell i els seus increïbles alumnes organitzen. Ha estat inspirador poder viure des de dins l'activitat de la universitat i gaudir de la qualitat i il·lusió que posseeix la seva aula de saxòfon. Esperem tornar molt aviat. Tschüss!



LOGO LITORE DEFINITIVO.png
bottom of page